Jordbærkage
Tærteform 24 - 26 cm
100 g smeltet mørk chokolade
Mørdej
100 g koldt smør i tern
50 g flormelis
150 g hvedemel
1 stort æg
Smuldr smøret i flormelis og mel. Saml dejen med sammenpisket æg. Lad dejen hvile på køl i ½ times tid.
Mazarinbund
200 g marcipan
150 g sukker
1 vanillestang
100 g smør
2 æg
50 g hvedemel
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Bland marcipanen med sukker og kornene fra vanillestangen. Rør smørret i lidt ad gangen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt melet i og massen sammen.
Vanillecreme
15 g maizena
1 æg
kornene fra en vanillestang
2½ dl sødmælk
40 g sukker
2½ dl piskefløde
Pisk æg og maizena sammen i en gryde. Tilsæt mælk,sukker og vannillekorn. Bring det hele i kog under omrøring.Kog det i ca ½ - 1 min. til cremen har en fast konsistens. Tag den af varmen og køl den ned. Hvis den sættes i køleskab dæk den da til med film, men sørg for at lægge filmen tæt ned på cremen, så den ikke danner kondens.
Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform ( selv bruger jeg det man kan få på spraydåse). Fordel mazarinmassen ovenpå.
Bag tærten i ca. 20 min. på 200 grader. Afkøl kagen helt. Kan med fordel bages dagen før og stilles i køleskabet.
Smelt chokoladen og fordel det over kagen, stil den ilbage i køleskabet til chokoladen er stivnet.
Pisk fløden til skum og vend den i kagecremen, fordel på kagebunden og pynt med 500 g dejlige danske jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar