lørdag den 28. juni 2014
Heksen´s egen side: Spinatboller
Heksen´s egen side: Spinatboller: 10 store spinatboller 250 g hakket spinat ( kugler) 2 dl vand 2 dl minimælk 50 gr gær 2-3 tsk salt 125 g Durummel 300 gr spelt mel ...
Heksen´s egen side: Grydebrød
Heksen´s egen side: Grydebrød: Grydebrød 25 g gær 5dl koldt vand 3 tsk salt 680 g tipo 00 hvedemel Rør gæren ud i vandet med en gaffel. Tilsæt slat og mel. Skal ba...
Grydebrød
Grydebrød
25 g gær
5dl koldt vand
3 tsk salt
680 g tipo 00 hvedemel
Rør gæren ud i vandet med en gaffel. Tilsæt slat og mel. Skal bare lige blandes sammen med en gaffel, så alt melet er vådt. Hæver på køkkenbordet i 3 timer tildækket med film. Slå dejen sammen med en gaffel i skålen og dæk den med film igen og lad hæve i 1 time. Når der en ½ time tilbage af hævetiden, sættes en gryde ind i ovnen. Tænd på 250 grader. Når dejen har hævet tages gryden ud ( værd obs på at bruge grydelapper, det er meget varmt) og dejen hældes i den varme gryde. Bag brødet med låg på i ½ time på 250 grader. Tag derefter låget af og bag yderligere i 20 min. på 230 grader .
25 g gær
5dl koldt vand
3 tsk salt
680 g tipo 00 hvedemel
Rør gæren ud i vandet med en gaffel. Tilsæt slat og mel. Skal bare lige blandes sammen med en gaffel, så alt melet er vådt. Hæver på køkkenbordet i 3 timer tildækket med film. Slå dejen sammen med en gaffel i skålen og dæk den med film igen og lad hæve i 1 time. Når der en ½ time tilbage af hævetiden, sættes en gryde ind i ovnen. Tænd på 250 grader. Når dejen har hævet tages gryden ud ( værd obs på at bruge grydelapper, det er meget varmt) og dejen hældes i den varme gryde. Bag brødet med låg på i ½ time på 250 grader. Tag derefter låget af og bag yderligere i 20 min. på 230 grader .
Heksen´s egen side: Spinatboller
Heksen´s egen side: Spinatboller: 10 store spinatboller 250 g hakket spinat ( kugler) 2 dl vand 2 dl minimælk 50 gr gær 2-3 tsk salt 125 g Durummel 300 gr spelt mel ...
Spinatboller
10 store spinatboller
250 g hakket spinat ( kugler)
2 dl vand
2 dl minimælk
50 gr gær
2-3 tsk salt
125 g Durummel
300 gr spelt mel
ca. 350 gr tipo 00 hvedemel
æg til pensling
græskakerner til drys
Hakket spinatog vand koges. Når spinaten er tøet tilsættes minimælken. Når blandingen er håndlun, udrøres gæren deri og mel og salt tilsættes. Rør dejen sammen med en gaffel eller ske. Dejen hæver ½ time under et fugtigt viskestykke. Slå dejen sammen med en ske, og læg 10 store boller med to skeer påen bageplade med bagepapir.Pensl med æg og drys med græskarkerner. Hæver i 20 min. Bages på nederste rille på 200 grader i 20 min.
250 g hakket spinat ( kugler)
2 dl vand
2 dl minimælk
50 gr gær
2-3 tsk salt
125 g Durummel
300 gr spelt mel
ca. 350 gr tipo 00 hvedemel
æg til pensling
græskakerner til drys
Hakket spinatog vand koges. Når spinaten er tøet tilsættes minimælken. Når blandingen er håndlun, udrøres gæren deri og mel og salt tilsættes. Rør dejen sammen med en gaffel eller ske. Dejen hæver ½ time under et fugtigt viskestykke. Slå dejen sammen med en ske, og læg 10 store boller med to skeer påen bageplade med bagepapir.Pensl med æg og drys med græskarkerner. Hæver i 20 min. Bages på nederste rille på 200 grader i 20 min.
Abonner på:
Opslag (Atom)