fredag den 26. august 2011

Danmarks Bedste Kringle

Ifølge Sørne Ryge er dette Danmarks bedste kringle, og jeg kan kun sige een ting, manden har fuldstændig ret.

Danmarks bedste kringle
Opskrift:

2 dl lunkent vand
300 gr margarine ( jeg bruger smør)
1 pk gær
3 spsk sukker
3 æg
Sættes til hævning i 20 min.

450 g mel æltes i med hænderne, selv brugte jeg min røremaskine og resultatet blev fint, men kræver mere mel, så prøv jer frem....
Rulles ud til et rektangel på 70 x 50 cm og deles i 4 stænger
Remonce af:
225 g margarine (jeg bruger smør)
225 g sukker
1-2 spsk kanel
Dette varmes i en gryde og fordeles på de 4 stænger, drys derefter rundhåndet med rosiner, fold siderne ind over stængerne, men ikke over hinanden, der må gerne være en sprække.
Pensles med æg og drysses med sukker og nødder (mandler)
Hæves i 15 min.
Bages i 5 på 220 grader derefter i ca 10 min på 200 grader