torsdag den 3. juli 2014

Koldhævede Rugboller

Rugboller    ca .20 stk.

25 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk honning
20 g salt
400 g rugmel
400 g tipo 00 mel

Gæren røres ud i det kolde vand. Tilsæt honning og salt og rør det i. tilsæt derefter de to slags mel. Sæt i køleskabet natten over.

Fordel dejen med to skeer på bageplader med bagepapir. Sættes i en varm ovn på 225 g i 5 min. Skru ned til 200 grader og bag yderligere i ca. 20 min.



Heksen´s egen side: Pizzadej

Heksen´s egen side: Pizzadej: Langtidshævet pizzadej 4 store pizzaer el. 24 små 675 g hvedemel Tipo 00 5 dl koldt vand ½ dl olivenolie 3 tsk salt 5 g gær Rør gære...

Pizzadej

Langtidshævet pizzadej 4 store pizzaer el. 24 små

675 g hvedemel Tipo 00
5 dl koldt vand
½ dl olivenolie
3 tsk salt
5 g gær

Rør gæren ud i vandet, tilsæt de andre ingredienser og rør sammen med en gaffel. Rør kun til alt melet er vådt.
Hæver natten over. Slå dejen sammen i skålen med en gaffel og lad den hæve 2 timer.

Rul den tyndt ud på et meldrysset bord, der skal være rigeligt med mel :-)

Lægges på bageplader med bagepapir, put tomatsauce, revet ostog dit yndlingsfyld på. Bages i 8 - 12 min på 250 grader.





Heksen´s egen side: Jordbærkage

Heksen´s egen side: Jordbærkage: Jordbærkage Tærteform 24 - 26 cm 100 g smeltet mørk chokolade Mørdej 100 g koldt smør i tern 50 g flormelis 150 g hvedemel 1 stort...

Jordbærkage

Jordbærkage

Tærteform 24 - 26 cm
100 g smeltet mørk chokolade

Mørdej

100 g koldt smør i tern
50 g flormelis
150 g hvedemel
1 stort æg

Smuldr smøret i flormelis og mel. Saml dejen med sammenpisket æg. Lad dejen hvile på køl i ½ times tid.

Mazarinbund

200 g marcipan
150 g sukker
1 vanillestang
100 g smør
2 æg
50 g hvedemel

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Bland marcipanen med sukker og kornene fra vanillestangen. Rør smørret i lidt ad gangen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt melet i og massen sammen.

Vanillecreme

15 g maizena
1 æg
kornene fra en vanillestang
2½ dl sødmælk
40 g sukker
2½ dl piskefløde

Pisk æg og maizena sammen i en gryde. Tilsæt mælk,sukker og vannillekorn. Bring det hele i kog under omrøring.Kog det i ca ½ - 1 min. til cremen har en fast konsistens. Tag den af varmen og køl den ned. Hvis den sættes i køleskab dæk den da til med film, men sørg for at lægge filmen tæt ned på cremen, så den ikke danner kondens.

Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform ( selv bruger jeg det man kan få på spraydåse). Fordel mazarinmassen ovenpå.

Bag tærten i ca. 20 min. på 200 grader. Afkøl kagen helt. Kan med fordel bages dagen før og stilles i køleskabet.

Smelt chokoladen og fordel det over kagen, stil den ilbage i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Pisk fløden til skum og vend den i kagecremen, fordel på kagebunden og pynt med 500 g dejlige danske jordbær.