lørdag den 7. juli 2012

Lakridsmarengs

Opskrift til 18 store flotte marengs ( 2 bageplader)

4 Bæger pasteuriserede æggehvider
250 gr. sukker
250 gr. flormelis
8-10 tsk. lakridssirup ( bruger selv Karlsens lakridssirup)

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret. Pisk indtil massen er stiv. Tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen. Swirl´ lakridssiruppen i massen uden at blande det for meget. Kom massen i en sprøjtepose. De bliver flotte hvis man bruger en tyl. Bages i en forvarmet ovn ved 130 grader varmluft i ca. 1 time og et kvarter. Laves der større marengs øges bagetiden. Mindre forkortes den.

Pyntes med flødeskum og jordbær ;)




Dejlige store marengs




Og her i små mundrette størrelser, en himmelsk godbid ;)
De skal kun bage i ½ time :)





Hyldeblomstsaft

40 Hyldeblomstklaser
4 citroner
1,5 kg sukker
1,5 l vand
60 g citronsyre
1 tsk. atamon

Læg hyldeblomster i en gryde eller stor skål ca. 5 liter. Skræl citronerne og læg skrællerne ned til blomsterne. Skær citronerne i skiver og tilsæt. Bring vand og sukker i kog, når sukkeret er helt opløst tag da gryden af varmen. Tilsæt citronsyre og atamon. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citron. Rør rundt. Tildæk gryden/skålen og sæt koldt i 3-4 dage. Si saften og hæld på skoldede atamonskyllede flasker.

Rigtig god fornøjelse