søndag den 19. maj 2013

Heksen´s egen side: Tabbouleh250 g bulgur & quinoa6 tomaterpersill...

Heksen´s egen side: Tabbouleh

250 g bulgur & quinoa
6 tomater
persill...
: Tabbouleh 250 g bulgur & quinoa 6 tomater persille efter smag 1/4 iceberg salat Saften fra ½ citron ½ dl olie 1 tsk salt Kog ...

Heksen´s egen side: Falafel ca. 20 stk.250 g kikærter ( blødt op i k...

Heksen´s egen side: Falafel ca. 20 stk.

250 g kikærter ( blødt op i k...
: Falafel ca. 20 stk. 250 g kikærter ( blødt op i koldt vand natten over) 1 løg finhakket 2 fed knust hvidløg 2 tsk spidskommen 6 spsk h...

Heksen´s egen side: Hindbærsnitter 16 - 18 stk.4 dl Mel1 tsk bagepu...

Heksen´s egen side: Hindbærsnitter 16 - 18 stk.

4 dl Mel
1 tsk bagepu...
: Hindbærsnitter 16 - 18 stk. 4 dl Mel 1 tsk bagepulver 125 g stuetempereret smør 3/4 dl rørsukker 1 vanillestang ½ dl koldt vand Fy...

Heksen´s egen side: Falafel ca. 20 stk.250 g kikærter ( blødt op i k...

Heksen´s egen side: Falafel ca. 20 stk.

250 g kikærter ( blødt op i k...
: Falafel ca. 20 stk. 250 g kikærter ( blødt op i koldt vand natten over) 1 løg finhakket 2 fed knust hvidløg 2 tsk spidskommen 6 spsk h...

Falafel

Falafel ca. 20 stk.

250 g kikærter ( blødt op i koldt vand natten over)
1 løg finhakket
2 fed knust hvidløg
2 tsk spidskommen
6 spsk hakket persille
½ tsk chilipulver
2 spsk mel
1 tsk salt

olie til friturestegning

Hæld de udblødte kikærter over i en sigte og lad dem dryppe af. Put nu alle indgredienserne over i en foodprocessor ( en minihakker kan bruges, men så må man gøre det af flere omgange) og lad den køre til massen minder om rasp. Form til små bøffer og steg dem i friture på en pande eller frituregryde. Frituregryde steges de i ca 4 min. På panden bå begge sider til de er gyldne.




Tabbouleh

Tabbouleh

250 g bulgur & quinoa
6 tomater
persille efter smag
1/4 iceberg salat

Saften fra ½ citron
½ dl olie
1 tsk salt

Kog bulgur og quinoa efter anvisning

Hak tomaterne fint
hak persille
Hak salaten fint

Blandes i den kogte afkølede bulgur & quinoa.
Bland citronsaft, olie og salt til dressing og vend den i skålen.

Man kan udelade quinoa og nøjes med bulgur.






Hindbærsnitter

Hindbærsnitter 16 - 18 stk.

4 dl Mel
1 tsk bagepulver
125 g stuetempereret smør
3/4 dl rørsukker
1 vanillestang
½ dl koldt vand


Fyld: Hindbærsyltetøj

Pynt: Glasur & Krymmel

Kom alle ingredienserne i en skål. Rør sammen med håndmixer ( dejkroge). Ælt dejen sammen med hænderne til sidst.

Del dejen i to lige store dele og rul hver del ud til to lange plader ca. 10 cm brede. Læg den ene plade over på en bageplade og kom hindbærsyltetøj på. Løft dernæst den næste plade ( stadig på bagepapiret) over på den første plade. Med dejsiden nedad. Klem kanterne let sammen.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.

Del først pladerne på den lange led og dernæst på den korte. Lad kagen svale og pynt så med glasur & krymmel

Velbekomme