mandag den 1. juli 2013

Heksen´s egen side: Hyldeblomst eddike

Heksen´s egen side: Hyldeblomst eddike: Hyldeblomst eddike ca. 750 ml. 1 spsk gin eller hvad huset har ;-) Kogende vand 20 hyldeblomstskærme 2½ dl sukker  skal fra 1 citron...

Hyldeblomst eddike

Hyldeblomst eddike ca. 750 ml.



1 spsk gin eller hvad huset har ;-)
Kogende vand
20 hyldeblomstskærme
2½ dl sukker 
skal fra 1 citron
ca. 30 rosenpeberkorn
6½ dl æblecidereddike

Skold en 1 liters flaske med kogende vand og skyl med gin. Atamon kan også bruges.

Hæld sukkeret i flasken sammen med citronskal og prop blomsterne ned i flasken. Går som en leg med en spisepind. 

Hæld æblecidereddiken over, luk flasken og ryst godt.

Sæt flasken et lyst sted et lyst sted og ryst den dagligt, så sukkeret opløses. 

Lad den trække i en uges tid. Si den ned i en skål igennem et rent viskestykke og hæld den på en ren skoldet og atamonskyllet flaske.






Og det færdige resultat


Heksen´s egen side: Hyldeblomst sirup

Heksen´s egen side: Hyldeblomst sirup: Hyldeblomst sirup    ca. 3½ dl. 2½ dl vand 2½ dl rørsukker 20-24 hyldeblomster 2 tsk. 1 stang vanille atamon Bland rørsukker og ...

Hyldeblomst sirup

Hyldeblomst sirup    ca. 3½ dl.


2½ dl vand
2½ dl rørsukker
20-24 hyldeblomster
2 tsk. citronsyre
1 stang vanille

atamon


Bland rørsukker og citronsyre og kog det igennem med vandet. Tilsæt de skyllede hyldeblomster og vanillestangen. Hæld lagen i en skål og lad den trække i køleskabet i et døgn. 

Sigt blomster og vanillestang fra og kog siruppen ind til du synes den har den rette konsistens .

Kom siruppen i atamonskyllede glas eller småflasker.


Brug den sammen med yndlingsmyslien over græsk youghurt, skyr, fromage frais etc.


Til marengs, pandekager, is.....











Heksen´s egen side: Spidskålssalat med ærter

Heksen´s egen side: Spidskålssalat med ærter: Spidskålssalat med ærter og dild ½ spidskål ½ pose ekstrafine ærter lidt dild Dressing af ; 0,75 dl vand 1 tsk sukker saften af e...

Spidskålssalat med ærter

Spidskålssalat med ærter og dild


½ spidskål
½ pose ekstrafine ærter
lidt dild

Dressing af ;

0,75 dl vand
1 tsk sukker
saften af en ½ citron

Skyl og snit spidskål fint og put det i en skål. Tilsæt de optøede ærter og friskhakket dild.

Lav dressingen og hæld den over salaten.

Salaten holder sig fint i 3-4 dage i køleskabet :-)