lørdag den 28. juni 2014

Grydebrød

Grydebrød

25 g gær
5dl koldt vand
3 tsk salt
680 g tipo 00 hvedemel


Rør gæren ud i vandet med en gaffel. Tilsæt slat og mel. Skal bare lige blandes sammen med en gaffel, så alt melet er vådt. Hæver på køkkenbordet i 3 timer tildækket med film. Slå dejen sammen med en gaffel i skålen og dæk den med film igen og lad hæve i 1 time. Når der en ½ time tilbage af hævetiden, sættes en gryde ind i ovnen. Tænd på 250 grader. Når dejen har hævet tages gryden ud ( værd obs på at bruge grydelapper, det er meget varmt) og dejen hældes i den varme gryde. Bag brødet med låg på i ½ time på 250 grader. Tag derefter låget af og bag yderligere i 20 min. på 230 grader .




Ingen kommentarer:

Send en kommentar